söndag, februari 24, 2008

I fredags..

..var jag iväg med Ebba till vårdcentralen eftersom hon då haft feber och envis hosta i nästan en vecka. Doktorn kollade öronen, lyssnade på lungorna och hjärta och så tog dom en snabbsänka. Inga bakterier som behövde behandlas utan hon har nåt envist virus som inte vill ge med sig :-( Doktorn hörde att hon hade slem i lungorna så nu blir det slemlösande hostmedicin morgon och kväll tills hostan ger med sig. Idag är det söndag och febern verkar på väg bort, var nästan feberfri imorse! Att få i hostmedicinen i den lilla envisa tjejen är INTE lätt...vi får liksom tvångshålla och sen tvinga in sprutskeden så långt i munnen vi kan....det gör verkligen ont i hjärtat att behöva göra så...men vi har provat alla möjliga metoder och hjälpmedel och hittills har inget funkat! Vi vill ju att Ebba ska bli frisk så snart som möjligt så vi får fortsätta med vårt kämpande för att få i medicinen ett tag till :(

Imorgon är mormor och morfar snälla och kommer hit och passar lilla krassliga loppan medan jag sover efter nattens jobbande.

Tackar och bockar för alla fina ord om mina senaste alster!! Ni är så goa! :)

kram /K

2 kommentarer:

Jozebelle sa...

Lilla skrut´tan då, det är jobbigt när de inte vill ta medicin, vi är väldigt lyckligt lottade så de brukar bli sura om bara den ena ska ha medicin!!! *skrattar* Hoppas hon snart slipper sin hosta och därmed ta medicin!

Kramizar Ann-Marie

Psst de finns nya LO på min blogg!

Hanna sa...

Ja usch, envis hosta är verkligen galet jobbigt! Salma hostade nonstop hela hösten kändes det som och jag körde också hela registret vad gäller metoder att få i henne medicinen.

Tycker att det lättaste är att spruta in medicinen med en såndär liten spruta. Och bäst är att spruta precis i mungipan när ungen har stängd mun - då är det mycket svårare att spotta ut än om man sprutar i mitten.

Men förhoppningsvis har lillskruttan redan piggat på sig! Härligt telefonfoto på henne nedan:)