måndag, februari 09, 2009

Veckopengsfrågor!

Elias har börjat fråga då o då om han kan få pengar till olika saker eller bara för att han inte har så många tycker han. Han vill spara till diverse leksaker osv. Jag tycker det är viktigt att barn lär sig att man "inte bara får pengar" när man vill...ja, att dom förstår att pengar inte växer på träd, att dom lär sig lite sunda värderingar ang. pengar...ja, jag hoppas att ni fattar hur jag menar. Jag har funderat på om det börjar bli dags för veckopeng men har ingen aning om vad som är rimligt o om det ska ingå några sysslor för att få den. Elias fyller 7 år i sommar.

Nu till mina frågor som jag hoppas att ni har lust att svara på *ler fint*

- När började era barn få veckopeng/månadspeng?
- Hur mycket fick/får dom?
- Behövde dom göra några sysslor för att få sina pengar?
- När är en lagom ålder att börja med veckopeng?
- Tips på bra sysslor?

Tackar på förhand för alla kloka svar jag hoppas få!
kram /K :)

1 kommentar:

Anna sa...

Jag kan svara.

Båda våra får veckopeng. De får 20 kr och för de pengarna får de köpa lördagsgodis för ca 10 kr och den andra tian ska sparas. Kostar godiset 69.90 kg får de 0,140 g godis, det räcker och blir oftast över.
Och för att få den ska de hålla snyggt i sina rum, bädda till sin säng och uppföra sig. F rycker på stökigt rum och L på sitt uppförande. :O)

F hade ett mål med sitt sparande och det var att köpa en egen digitalkamera. Hon skulle betala hälften och vi den andra häkften då.
Vinterkramen Anna