tisdag, januari 02, 2007

Ebba tar en lur...

..och Elias tittar på Disneykanalen, så då tänkte jag passa på att uppdatera bloggen med lite info om oss och så hoppas jag även hinna göra några inlägg med foton från jul och nyår.


Ang. servern och dom saknade bilderna så har jag bara fula ord att säga, nåt knasar med lösenordet till modemet och sambon har suttit i många och långa telefonköer för att försöka få hjälp att lösa problemet....men än så länge är det nåt som vägrar fungera...vilket inte alls är överraskande med tanke på allt annat strul vi haft *ARGGGHHHHHH* Saknar min mail och att kunna länka upp bilder via servern! Hoppas att det löser sig snart!

Ebba är snart 11 månader och stora tjejen. Hon har på sistone inte varit så intresserad av att ammas, blev nog inte mätt och hade inte ro att koncentrera sig riktigt så för några dagar sedan slutade vi helt med ammandet....vilket är bra eftersom jag börjar jobba om en vecka. Känns skönt att hon valde själv att sluta med snuttandet, även om jag såklart saknar myset med amningsstunderna. Välling och gröt är mycket populärt liksom slät mat...däremot mat med bitar och vatten går inte hem hos lilla loppan. Hon säger mamma ofta, vilket låter helt underbart *kärlek* Hon stoppar allt hon hittar i munnen och bara dom senaste dagarna har vi kämpat mot vassa små tänder för att få ut jord, plast, blomblad, nötskal, stenar och torkade pastabitar ur munnen på henne :-/ Hon har röntgensyn när det gäller att hitta små tappade saker och bitar....kryper iväg fort, fort, fort och pillar upp sina fynd...för att sedan stoppa in dom i munnen!

Ebba har börjat visa att hon blir svartsjuk när jag sitter och gosar med Elias, då ska hon också sitta hos mig till varje pris...trots att hon kanske sitter hos pappa eller nån annan. Lilla gosan!

Linslusen :-)

Elias är en underbar storebror som är snäll och gosig med sin lillasyster och låter henne låna hans saker och leka på hans rum men ibland måste ju även en världens bästa storebror få tröttna och då är det bäst att mamma eller pappa är redo att flytta undan syrran *s* Sedan två veckor tillbaka har han jullov från dagis och ska vara hemma en vecka till innan det är dags att träffa polarna och fröknarna igen. Även om det är mysigt att vara hemma så tror jag att han längtar efter buset och leken på dagis! Det blir en del dragkamper här hemma om vem som ska bestämma...mamma och pappa eller den ibland väldigt trotsiga 4-åringen :-o Elias tycker om siffror och bokstäver och räknar gärna, till 29 räknar han själv utan problem och sen får vi hjälpas åt lite för att komma vidare. Han skriver sitt namn själv och övar på alfabetet. Pussel tillhör också favoritsakerna. På tv tittar han gärna på "Små Einsteins", "Höjdarna" och pysselprogram som Bolibompa visar. Idag ska vi lämna Ebba till morfar och åka iväg på en mamma och Elias-eftermiddag i Farsta med klippning och fika! Mysigt :-)

Söt storebror :-)

Nu låter det som att Ebba vaknat så fler foton kommer senare!
kram /K

3 kommentarer:

Fotograferande Maria sa...

Hej Karin! Har saknat dig:) Kul att se bilder på barnen. VAD STORA DE BLIVIT! Tiden rusar iväg visst. trivs ni bra i huset? Kram / Maria

Sandi sa...

Hej Karin.. Så länge sedan!
God fortsättning!

Hoppas ni har det bra, Kram Sandi

Anonym sa...

Ville bara tala om att jag är här inne o kikar emellanåt :) Sicka små godingar du har!
Hinns det med något scrap då? :)

kram