torsdag, februari 28, 2008

Jag var så..

...scrapsugen efter att ha surfat på en massa duktiga scrappares bloggar....så innan kudden blev det en snabb-LO med en busig liten loppa! Kunde inte helt låta bli akrylfärgen men det är bara liiiite på kanterna och så har jag målat rubriken (för thickersen hade fel färg).



En lite rolig grej med denna är piprensarna (som verkar bli poppis i scrapvärlden...kanske har varit ett tag bara det att jag är lite dålig på att hänga med när det gäller trender *s*)...har sett på flera ställen...och här nedan är min allra första LO som jag gjorde i januari-04. Jag hade inte så mycket material i början och tog liksom det som fanns till hands hemma i pyssellådan. Kul att piprensare kommer mer och mer...för dom är verkligen roliga att leka med och bara fantasin sätter stopp för vad man kan ha forma dom till :)


Detta är starten på mitt liv som scrappare :)

Nu måste jag gå mot kudden...två timmars vila innan dom små ska hämtas!

kram /K

Jag har inte...

..försvunnit helt från planeten...bara varit lite trött och inte haft så mycket datortid! Nu är den lilla människan äntligen frisk och åter på dagis med kompisarna. Skönt att se henne pigg igen och utan hosta och feber :) Tackar för alla krya-på-sig-hälsningar ni skickat till henne!!

Jag har scrappat lite på sistone...men det är till olika utmaningar så jag kan inte visa upp dom riktigt ännu...men snart så :)

Idag är det torsdag och jag ska strax gå och vila några timmar så jag orkar jobba inatt och imorn är det fredag och då ska jag på Syfestivalen, längtar såååå!

Mot kudden för en tupplur! kram /K

måndag, februari 25, 2008

Roligt!

Som tips på tidsfördriv eller om ni bara är sugna på att dra på smilbanden kan jag varmt rekommendera: Tjuvlyssnat.se! Vissa inlägg är verkligen så jäkla roliga :)

söndag, februari 24, 2008

I fredags..

..var jag iväg med Ebba till vårdcentralen eftersom hon då haft feber och envis hosta i nästan en vecka. Doktorn kollade öronen, lyssnade på lungorna och hjärta och så tog dom en snabbsänka. Inga bakterier som behövde behandlas utan hon har nåt envist virus som inte vill ge med sig :-( Doktorn hörde att hon hade slem i lungorna så nu blir det slemlösande hostmedicin morgon och kväll tills hostan ger med sig. Idag är det söndag och febern verkar på väg bort, var nästan feberfri imorse! Att få i hostmedicinen i den lilla envisa tjejen är INTE lätt...vi får liksom tvångshålla och sen tvinga in sprutskeden så långt i munnen vi kan....det gör verkligen ont i hjärtat att behöva göra så...men vi har provat alla möjliga metoder och hjälpmedel och hittills har inget funkat! Vi vill ju att Ebba ska bli frisk så snart som möjligt så vi får fortsätta med vårt kämpande för att få i medicinen ett tag till :(

Imorgon är mormor och morfar snälla och kommer hit och passar lilla krassliga loppan medan jag sover efter nattens jobbande.

Tackar och bockar för alla fina ord om mina senaste alster!! Ni är så goa! :)

kram /K

fredag, februari 22, 2008

Scrappat en..

...layout medan Ebba tar en tupplur! Vet inte om jag blev sådär supernöjd med själva upplägget men jag älskar det här fotot på lilla telefonerande tjejen. Jag var sugen på att göra nåt med gult (gillar glada färger väldigt mycket just nu), bubbelplastandet är fortfarande kul så det fick hänga med här också :)


Den mörka skuggan ovanför fotot är scannerns fel (orkade inte scanna om när jag upptäckte det så ni får tänka bort den *ler*)

kram /K

Lilla varmkorvan..

...blir inte bättre, febern vill inte ge med sig och hostan verkar envis så i eftermiddag ska vi iväg till doktorn så dom får lyssna på henne och kolla att det inte är något som måste medicineras bort! Just för ögonblicket sover hon sin tupplur och jag hoppas att hostan låter bli att störa henne så hon får sova åtminstone två timmar nu!

Igår var jag och mina arbetskamrater iväg på en 12-timmars till Åland och det var som vanligt mkt trevligt och många skratt! Precis som jag trodde så var det inte så mkt planering utan mest en nöjesresa. När båten kom i land var vi några stycken som gick till en pub på söder och fortsatte ha trevligt några timmar till. Är lite trött i dag men det var det värt! :)

kram /K

onsdag, februari 20, 2008

Varken...

...scrappande eller kudden blev det efter gårdagskvällens inlägg. Precis när jag bestämt mig för att gå och sova vaknade en lite varm tjej och ville absolut inte gå o lägga sig igen. Så det blev lite mys i soffan och slötittande på tv:n innan kudden. Även inatt har jag haft en liten varmkorv som sovit på min kudde....efter två sådana nätter är min rygg mindre glad...men vad gör man?! Hellre ett sovande barn bredvid sig i sängen en ett som är vaket och vill leka när man själv är supertrött.

Ebba och jag är hemma idag också eftersom hon fortfarande har feber, förmiddagen har gått åt till att bygga duplo, mysa i soffan och läsa böcker!

Imorn ska jag åka 12-timmars till Åland med mitt jobb. Planerings/nöjesresa kallas det. Eftersom mitt jobb lägger ner i maj (jag har fått nytt jobb :)) så antar jag att det den här resan blir mer nöje än planerande :) Vi brukar ha trevligt på våra resor...det som är mindre trevligt är att vi ska vara på Viking-terminalen 07.15 :-o....kommer vara sååååååå trött!

Nu ska jag passa på o sortera lite foton medan loppan sover tupplur!

kram /K

tisdag, februari 19, 2008

Lite kvällsfunderingar..veliga sådana *ler*

Klockan är 21.14...inte speciellt sent alltså, sambon är hos grannen och eljobbar, dom små människorna sover sött och jag sitter här i valet o kvalet. Ska jag placera rumpan vid pysselbordet nu när jag har tid, skaparlust och ideer...eller ska jag placera huvudet på kudden när jag faktiskt känner att jag är jäkligt trött (hade ett litet, varmt plåster som sovkompis natten som var)...hmm, ska fundera lite till....

Envisa basilusker!

Här hemma går feber o snorandet runt runt runt...nu är Ebba hemma för andra gången på två veckor med halvhög feber o snorande. Elias är på dagis igen och jag hoppas så att han slipper bli smittad en gång till. Min förkylning börjar ge med sig men eftersom jag är alldeles för bra på att använda nässpray (HATAR att vara täppt) så får jag nu dras med trasiga slemhinnor ett tag fram över :( Den enda som verkar vara pigg och kry är pappan här hemma...men det var ju han som startade hela den här förkylningskarusellen...så han har ju haft sin släng han med.

Lilla loppan har äntligen kommit till ro för sin mitt-på-dagen-vila och jag tänkte passa på att surfa lite och kanske blir det något scrappat också. Har suttit o skrivit ner en massa ideer till kommande layouter, mängder med foton ligger och väntar på att bli scrappade! Ska nog passa på att sätta mig vid pysselbordet en stund när Ebba nu äntligen sover!

Vill också passa på att tacka för alla goa och uppmuntrande ord om mitt skapande!

kram /K

söndag, februari 17, 2008

Bubbelplast!

Min skaparglädje håller i sig och nu har jag precis upptäckt hur kul det är att använda bubbelplast och stämpla mönster med...och det passar ju toppen eftersom jag är inne i en akrylfärgsperiod :) Här nedan kommer två alster jag gjorde igår när Elias satt och färglade stämpelmotiv en stund för att sedan ligga på soffan o titta på barnkanalen. Han är fortfarande lite hängig men mår mycket bättre, lillasystern verkar ha smittats igen av snuva o feber så imorn lär det vara två barn hemma från dagis. Eftersom jag jobbar inatt så blir det vab för den kära pappan så jag får sova när jag kommer hem från jobbet. På tal om jobbet så är det dags att sticka dit nu...men först alstrena från igår:


Koncentrerad kille!


Kladdig och fundersam tjej! Den älskade rasberry-färgen fick vara med den här gången också *ler*

kram /K

fredag, februari 15, 2008

Krasslig kille!

Elias är hemma från dagis idag med feber och lite hosta! Vi har spelat favoritspelet många gånger, myst i soffan och ätit lunch. Han tycker ju även om att sitta med mig när jag pysslar så medans han stämplade ett papper fullt med fina figurer så passade jag på att skapa en ebba-layout:


Klart den coola tjejen ska ha en rosa döskalle-stämpel *s* Den där rosa (rasberry) färgen är en klar favorit här hemma nu! Den gör mig glad liksom :)

Nu ska jag gå upp och titta om "varmkorven" har somnat och sen åka och hämta den lilla busloppan på dagis!

Mysig fredagskväll på er!
kram /K

torsdag, februari 14, 2008

Kärlek!




onsdag, februari 13, 2008

Har man en..

...mamma som scrappar så måste man ju självklart få ett alldeles eget grattiskort på födelsedagen:

2 år idag!!


Tänk att det redan gått 2 år sedan den här lilla söta tjejen kom ut ur min mage. Klockan 10.02 är det exakt 2 år sedan! Älskade lilla loppan som ger oss så otroligt myckte glädje varje dag, tänk vilken tur vi hade att just du kom till oss *kärlek*

När man fyller år ska man självklart firas och för att släkten skulle kunna vara med så firade vi redan i söndags (ikväll efter dagis blir det familjefirande...för självklart ska man även firas på den riktiga dagen). I söndags uppvaktades Ebba av morfar, mormor, morbror Magnus, farmor, farbror Jonas och av oss 3 här hemma så klart. Hon njöt till fullo av all uppmärksamhet och paketen och tårtan var till belåtenhet :) Tack snälla för alla fina saker hon fick!

Några bilder på våran stora, lilla tjej från i söndags:


Blåsa ljusen!


Mmmm, ser gott ut det är! Börjar med att plocka av det gottigaste *s*

Pussar och kramar i massor på födelsedagen till vår goa tjej!

Lite tråkigt på jobbet..

..just nu och då får man hitta på saker att göra för att få tiden att gå liiiite fortare såhär mitt i natten! Surfade just in hos min kära vän Anna och hittade nåt kul att göra (mitt i natten kul iaf *ler*)...den här anagramtjänsten och nu har jag roat mig med att skriva in diverse namn och ord och för att se om det kunde bli några andra kul ord...och självklart måste jag ju skriva ner några av resultaten här..annars skulle ju detta inlägg vara rätt meningslöst *s*

Mitt för och efternamn: moral hink, himla korn, marin holk
Och om jag lägger till även mellannamnet: himlar makaroni
Den kära sambons namn: jordens finskor *haha*, fornnordisk sej

Och nu tänker ni säkert att jag måste ha tappat en skruv eller fem...men till mitt försvar måste jag då säga att klockan är två på natten, jag har 5 timmar kvar att jobba och längtar redan hem till min kudde! Tänk va lättroad man är när man är trött :) Nog om anagram nu...

Innan jag slutar detta inlägg o beger mig på en liten nattlig rond och sedan till betapet.com igen så måste jag självklart HUUUUURRRRRRRRRRRRRRRRAAA för våran söta goa prinsessa som fyller 2 år idag! Ett längre inlägg och lite foton på födelsedagsbarnet kommer imorn (eller rättare sagt senare idag blir det ju). Grattis lilla loppan!!

Over and out!
/K...trött (har jag skrivit det innan?)

fredag, februari 08, 2008

Klick!

Skaparglädjen från helgen håller i sig. Den här har jag suttit och pillat med på kvällarna när barnen kommit i säng. Min första LO i turkost...men garanterat inte den sista (vilken härlig glad-färg det är)!

Nu måste jag slita mig från datorn och gå och slipa spackel. Sambon har semester från jobbet för att vi ska jobba på lite här hemma med diverse renoveringsprojekt. Igår drog jag nya elkablar (sambon är elektriker så han vet vad vi gör *s*), tog bort en dosa, lappade väggen och spacklade. Inte illa va?! *ler* Idag ska alltså spacklet slipas o väggen målas!
Mot sandpappret!
kram /K

måndag, februari 04, 2008

Helgens alster!

Sådär, nu har scannern (och jag) jobbat en stund så ni ska få se vad jag skapat på helgens scrapträff!



Kladdig tjej!


Den här LOn poppade upp i mitt huvud när jag såg Annas hjärtmallar och jag är så nöjd med den. Lite annorlunda mot vad jag normalt skapar och det kanske är det som gör att jag tycker så mycket om den :)


Ännu en favorit från helgen. Det var pilligt att klippa ut blommorna...men det var det värt!


Den här LOn gav vissa av mina scrappande vänner rysningar och jag måste säga att jag är överraskad att Anna E ens tog i den *s*


Härliga skrikiga färger som gör mig så glad :)


Den här är i formatet 8*8 tum, ett nytt format för mig..roligt att testa och jag blev så nöjd med färgerna!


Ännu ett nytt format för mig, 6*12 tum. Här utmanades jag av Anna S och Helene att använda band och mönstrad bakgrund.


Mysigt foto på Ebba med sina morföräldrar :)


Här är ännu en av helgens favoriter. Massa limmande var det och jag är supernöjd med hur denna blev. Den var liksom klar i huvudet innan jag satte igång :)


Innan jag åkte iväg på scraphelg så hade jag bestämt att jag skulle använda dessa (lite svåra men otroligt härliga) mönstrade papper och sen utmanade Helene mig att design-tänka lite...första papper och sen foto. Jag fick godkänt :) Även här var det en del pilleri-klippande...men jag gillar den här LOn jättemkt så det var värt trixandet med saxen!

Jag skrev ju i inlägget nedan att jag skapat 11 layouter i helgen och det har jag...men den som är uppmärksam kanske ser att det bara är 10 jag visar här...för en av dom är jag inte alls nöjd med och ska göra om lite innan jag visar upp den!



Nu är det lunchdags här!

kram /K

söndag, februari 03, 2008

Mysig, inspirerande och alldeles underbar...

...har min helg varit! Jag, Anna E, Anna S, Sanna och Helene har haft vår årliga scraphelg hos Helene och det var som vanligt urkul att träffa tjejerna igen :) Åsa var förbi med lilla Tilde både på lördagen och söndagen...sicken liten sötnos hon är...blir nästan lite bebissugen igen *s* Jajuste, att scrappa och inspireras var också toppen såklart *ler*. Min kreativitet blomstrade och jag skapade hela elva (!!!) layouter i helgen varav några är jag skitnöjd med, andra är ok och nån enstaka är jag mindre nöjd med...en är nog i farozonen att bli omgjord en aning...men vi får se! Man blir trött av att sitta och scrappa en massa många timmar på raken och jag känner att jag måste gå mot kudden nu, men imorn ska jag scanna och visa er några av helgens alster!

Nu önskar jag go´natt!

/K